25 °C Argos, GR
4 Ιουλίου 2022

Ενημέρωση κοινοβουλευτικών επιτροπών από αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

Οι εξελίξεις στην ενιαία αγορά και το ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών ήταν το θέμα για το οποίο ενημερώθηκαν τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασής τους στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-μελών της Επιτροπής IMCO, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Δημήτρης Αυλωνίτης. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Αντώνης Συρίγος.

Οι ευρωβουλευτές Maria Grapini από τη Ρουμανία, μέλος της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, και Jasenko Selimovic από τη Σουηδία, μέλος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, μίλησαν για θέματα που αφορούν την ενιαία αγορά και την προστασία των καταναλωτών, με έμφαση στην ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς και στη δημιουργία συνθηκών θεμιτού και ισότιμου ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

[hfe_template id='397365']

Ο κ. Selimovic, αρχίζοντας την εισήγησή του, υπογράμμισε την αξιοπρέπεια που έδειξαν οι Έλληνες την περίοδο της κρίσης, ενώ αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι η Ελλάδα και η FYROM οδεύουν προς την επίλυση ενός πολυετούς προβλήματος, παρά τις δυσκολίες που και ο ίδιος γνωρίζει ότι υπάρχουν.

Ο κ. Αυλωνίτης, εξάλλου, μιλώντας για την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και επισημαίνοντας τόσο τα σημαντικά οφέλη που έχει φέρει στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές, όσο και τα σημαντικά σημάδια κόπωσης που εμφανίζει, με υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας, έναντι κυρίως των αναδυόμενων οικονομιών, και διεύρυνση των ανισοτήτων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε: «Η ενιαία αγορά, για να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει, πρέπει να δώσει έμφαση στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία. Ταυτόχρονα πρέπει, σε κάθε βήμα της εμβάθυνσής της, να συνοδεύεται από ισχυρές ρήτρες προστασίας του δημοσίου συμφέροντος για το περιβάλλον, τον καταναλωτή, τον εργαζόμενο».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τον λόγο πήραν οι βουλευτές κ.κ. Μάριος Κάτσης και Ευάγγελος Αποστόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Μπούρας και Χαράλαμπος Αθανασίου από τη ΝΔ, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΣΥ, Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή και Κωνσταντίνος Κατσίκης από τους ΑΝΕΛ.

Περισσότερα Άρθρα

Επίσκεψη της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Δήμο Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 υποδέχτηκε στην πόλη του Ναυπλίου την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την διήμερη επίσκεψή της συνοδεύεται από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο ο οποίος μαζί με τον Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Στυλιανό Περράκη της παρουσίασαν μεταξύ άλλων και το πρόγραμμα των φετινών […]

Mad Clip: Βίντεο ντοκουμέντο από το μαύρο Audi R8 που ψάχνει η ΕΛΑΣ

Bίντεο ντοκουμέντο στο οποίο διακρίνεται το μαύρο Audi R8 με τις κίτρινες πινακίδες κυκλοφορίας, που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για πιθανή εμπλοκή στο τροχαίο δυστύχημα με τον δημοφιλή ράπερ Mad Clip, παρουσιάζει το Reader. Το βίντεο είναι τραβηγμένο από κάμερα ΙΧ αυτοκινήτου που βρίσκεται ακριβώς πίσω του στην παραλιακή λεωφόρο. Δίπλα του ακριβώς, στο φανάρι επί […]

Follow by Email