13 °C Argos, GR
21 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση κοινοβουλευτικών επιτροπών από αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

Οι εξελίξεις στην ενιαία αγορά και το ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών ήταν το θέμα για το οποίο ενημερώθηκαν τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασής τους στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-μελών της Επιτροπής IMCO, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Δημήτρης Αυλωνίτης. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Αντώνης Συρίγος.

Οι ευρωβουλευτές Maria Grapini από τη Ρουμανία, μέλος της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, και Jasenko Selimovic από τη Σουηδία, μέλος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, μίλησαν για θέματα που αφορούν την ενιαία αγορά και την προστασία των καταναλωτών, με έμφαση στην ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς και στη δημιουργία συνθηκών θεμιτού και ισότιμου ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

Ο κ. Selimovic, αρχίζοντας την εισήγησή του, υπογράμμισε την αξιοπρέπεια που έδειξαν οι Έλληνες την περίοδο της κρίσης, ενώ αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι η Ελλάδα και η FYROM οδεύουν προς την επίλυση ενός πολυετούς προβλήματος, παρά τις δυσκολίες που και ο ίδιος γνωρίζει ότι υπάρχουν.

Ο κ. Αυλωνίτης, εξάλλου, μιλώντας για την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και επισημαίνοντας τόσο τα σημαντικά οφέλη που έχει φέρει στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές, όσο και τα σημαντικά σημάδια κόπωσης που εμφανίζει, με υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας, έναντι κυρίως των αναδυόμενων οικονομιών, και διεύρυνση των ανισοτήτων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε: «Η ενιαία αγορά, για να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει, πρέπει να δώσει έμφαση στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία. Ταυτόχρονα πρέπει, σε κάθε βήμα της εμβάθυνσής της, να συνοδεύεται από ισχυρές ρήτρες προστασίας του δημοσίου συμφέροντος για το περιβάλλον, τον καταναλωτή, τον εργαζόμενο».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τον λόγο πήραν οι βουλευτές κ.κ. Μάριος Κάτσης και Ευάγγελος Αποστόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Μπούρας και Χαράλαμπος Αθανασίου από τη ΝΔ, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΣΥ, Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή και Κωνσταντίνος Κατσίκης από τους ΑΝΕΛ.

Περισσότερα Άρθρα

Επαναλειτουργεί το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου Άργους. Τι προβλέπει η ΚΥΑ.

Από το ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμού γίνεται γνωστό πως επαναλειτουργεί το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΦΕΚ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 2158: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΚΥΑ προβλέπεται: «Λειτουργία δημοτικών Κέντρων […]

Προφυλακίζεται ο Δημήτρης Κραβαρίτης που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε τετράχρονο αγόρι στο Αγρίνιο

Προφυλακιστέος κρίθηκε με απόφαση του ανακριτή του Στρατοδικείου Ιωαννίνων ο 28χρονος πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κραβαρίτης, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του τετράχρονου αγοριού στο Αγρίνιο. Μετά από αρκετούς μήνες κατά τους οποίους εκκρεμούσε η υπόθεση του και κυκλοφορούσε ελεύθερος, μετά την απολογία του στο Στρατοδικείο Ιωαννίνων, […]