17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2023

Παρουσίαση κουκλοθέατρου με τίτλο “Οι κίτρινες γαλοπούλες της Κενούπολης”

Την Παρασκευή 14/12/2018 παρουσιάστηκε το κουκλοθέατρο με τίτλο “Οι κίτρινες γαλοπούλες της Κενούπολης”, στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο Άργους σε 3 μοναδικές παραστάσεις από τους μαθητές/-τριες του ΕΠΑ.Λ Κρανιδίου και τους αεικίνητους καθηγητές τους Αντιγόνη Λασκαρίδου και Πέτρο Καραΐσκο.

Ευχαριστούμε τους Συλλόγους Καθηγητών, τους Διευθυντές κ. Παρασκευά Τριανταφύλλου και Δέσποινα Μπαράτση των δύο σχολείων που μας φιλοξένησαν, καθώς και τον Αργύρη Καραγιάννη Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ Κρανιδίου.

“Οι κίτρινες γαλοπούλες της Κενούπολης” – το ξεκίνημα

Τρία μοναδικά απογεύματα, μια φανταστική ομάδα από μαθητές/-τριες του ΕΠΑ.Λ Κρανιδίου και των καθηγητών τους Αντιγόνης Λασκαρίδου και Πέτρου Καραΐσκου. Με κέφι, σύστημα και ταλέντο, δημιούργησαν τους πρωταγωνιστές της παράστασης. Έξι κούκλες “βρήκαν τον εαυτό τους”. Το έργο της ομάδας θα παρουσιαστεί στο κοινό στη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

“Οι κίτρινες γαλοπούλες της Κενούπολης” – Η υπόθεση

Σε κάποια πόλη οι άνθρωποι έχουν χάσει το μέτρο και το νόημα. Σε κάποια πόλη ο καταναλωτισμός θεοποιήθηκε και αντικατέστησε αξίες όπως η αληθινή φιλία. Φυσικά, εμείς δεν ζούμε στην Κενούπολη. Και καμία σχέση δεν έχουμε με όλα αυτά.
Η Θεοδώρα όμως, ζει στην Κενούπολη κόντρα στο ρεύμα. Και ονειρεύεται μια αληθινή φιλία. Άραγε υπάρχει άγιος Βασίλης για να της τη χαρίσει;

Συντελεστές:

Τζέσικα: Μαρίνα Σχοινά
Μάρθα: Μαρία Σκλαβούνου
Μπαμπάς: Αντριάν Μαρτζινεάν, Παναγιώτης Οικονομόπουλος
Μαμά: Μαρία Καρανικόλα
Θεοδώρα: Γεωργια Κατσόρχη, Μαρία Καρανικόλα
Άγιος Βασίλης: Άντι Μουχαμέτι, Άλεξ Ανικουλασέι

Αφηγητές: Ευδοκία Μιμίνου, Κατερίνα Δημαράκη

Ηχοληψία: Πέτρος Μπινιάρης

Κατασκευή Κούκλας-σκηνικά: Κατερίνα Δημαράκη, Κέλλυ Μπεκατώρου, Γεωργία Κατσόρχη, Αντριάν Μαρτζινεάν, Κοσμίν Τάτου, Μανώλη Αντρέα, Οικονομόπουλος Παναγιώτης, Τζούλια Μέτσο, Κατερίνα Σερέτη, Άντζελα Τσενάι, Αντελίνα Ντουράι, Πέτρος Μπινιάρης, Ευδοκία Μιμίνου, Μαρίνα Σχοινά, Τασία Δημαράκη, Γκέρτα Τσάνι, Ζαχαρίας Παπούλιας, Μαρία Σκλαβούνου και Σπυριδούλα Ζέρβα.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον τομέα ηλεκτρολογίας και τους Γκουρίντερ Σίνγκ, Οδυσσέα Ζεγκάι, Βασίλης Ελένης, Ιντριτ Μουσκάι, Κούρτι Έρβιν, Γιαννακόπουλο Αλέξανδρο και Πέτρο Καραίσκο για την κατασκευή και την εγκατάσταση φωτισμού σκηνής.

Επόμενο ραντεβού με το κοινό 23/12/2018 Κυριακή στις 11:30 στο Φουγάρο, με δύο παραστάσεις και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου με την διεύθυνση της καθηγήτριας Ευαγγελίας Μαρλαγκούτσου.

 

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός και 25η Μαρτίου: Πώς θα γίνει φέτος ο εορτασμός της

  Με λιτό και πάντως διαφορετικό τρόπο θα τιμηθεί φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Τετάρτη 25 Μαρτίου, θα παραβρεθεί προκειμένου να τιμήσει την εθνική επέτειο, στη λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου που θα πραγματοποιηθεί (αντί στρατιωτικής παρέλασης) στις 11:00, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο […]

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υιοθέτησε σκυλάκι από το Ναύπλιο

Ακόμα μια υιοθεσία αδέσποτου ζώου ήρθε να προστεθεί στις τόσες πολλές που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου. Αυτή τη φορά ένα γνώριμο πρόσωπο στο Πανελλήνιο υιοθέτησε ένα μικρό σκυλάκι από το Ναύπλιο. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ο οποίος παρέλαβε χθες το σκυλάκι από […]