11 °C Argos, GR
23 Μαρτίου 2023

Τηλεμετρικός μετεωρολογικός σταθμός από την ΕΑΣ Αργολίδας για την εφαρμογή της ευφυούς Γεωργίας

Τον δεύτερο τηλεμετρικό μετεωρολογικό σταθμό που εγκαθιστά σε πειραματικό στάδιο, μετά από αυτόν στην περιοχή του Μοναστηρακίου, παρουσίασε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας.

Η νέα εγκατάσταση έγινε σε καλλιέργεια πορτοκαλιών στην περιοχή του Άργους και θα αποτελεί εργαλείο για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων στις καλλιέργειες, τη βελτίωση της ποσότητας και ποιότητας στο παραγόμενο προϊόν αλλά και τη δραστική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η ευφυής γεωργία είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διαχείρισης της αγροτικής δραστηριότητας. Μπορεί να φέρει σημαντική μείωση στο κόστος αλλά και σημαντική ποιοτική και ποσοτική βελτίωση στην αγροτική παραγωγή.

Ο τηλεμετρικός σταθμός του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense αποτελεί ένα ελληνικό προϊόν ανεπτυγμένο και κατασκευασμένο από τη NEUROPUBLIC. Ο σταθμός συνδυάζει δεδομένα από την ατμόσφαιρα, το έδαφος και το φυτό για την εξαγωγή συμβουλών προς τους αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγρο-μετεωρολογικός αυτός σταθμός συλλέγει δεδομένα που αφορούν στις ατμοσφαιρικές (όπως θερμοκρασία, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση, ηλιακή ακτινοβολία, ταχύτητα και διεύθυνση ανέμου, καθώς και βροχόπτωση) και εδαφικές συνθήκες (θερμοκρασία και υγρασία εδάφους).

Παράλληλα, μέσω του «αισθητήρα φύλλου» συλλέγει δεδομένα για τις συνθήκες εντός της κόμης των φυτών (θερμοκρασία, αέρα, υγρασία και συνθήκες διύγρανσης του φύλλου), εξασφαλίζοντας μέγιστη ακρίβεια στην εποπτεία της καλλιέργειας.

Η μετάδοση των δεδομένων γίνεται μέσω γραμμής κινητής τηλεφωνίας. Ο χειριστής έχει την δυνατότητα να δει και να επεξεργαστεί τα δεδομένα μέσω internet από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Ο σταθμός λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και ηλιακό συλλέκτη ο οποίος φορτίζει τις μπαταρίες. Η λήψη και καταγραφή των μετρήσεων στον σταθμό είναι επιλεγόμενη από τον χρήστη στην περιοχή 10 – 120 λεπτά.

Ο χειριστής έχει την δυνατότητα να προγραμματίσει όρια τιμών για όλους τους αισθητήρες. Σε περίπτωση που κάποιος από τους αισθητήρες βγει εκτός ορίων, τότε ο σταθμός μπορεί να στείλει αυτόματα, γραπτό μήνυμα σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει επιλέξει ο χειριστής ή email. Τα δεδομένα εμφανίζονται σε μορφή πίνακα.

To σύστημα μπορεί να υπολογίζει την επικινδυνότητα προσβολών από ασθένειες για δέντρα, αμπέλι, πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, ντομάτες, μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, κτλ.

Περισσότερα Άρθρα

Παράλληλες εκδηλώσεις στον 5ο Παλαμήδειο Άθλο

? Λαμπαδηδρομία Για μια ακόμη χρονιά τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης του Ναυπλίου και του Παλαμήδειου Άθλου, θα λαμπρύνει με την συμμετοχή της η Στρατιωτική Σχολή Ευέλπιδων. Η πορεία των Ευέλπιδων Λαμπαδηδρόμων ξεκινάει στις 16:30 από τις εγκαταστάσεις του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού: το Στρατόπεδο και το Λιοντάρι των Βαυαρών, οι Λαμπαδηδρόμοι […]

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στην Αρχαία Επίδαυρο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου από τις 9:30-12:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση