18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ στη Νέα Κίο

Η Κίος της ρωμαλέας ρωμιοσύνης κατοικούνταν το 1922 από 12.000 Έλληνες σε συνολικό πληθυσμό 15.000.Έδρα της Μητρόπολης Νίκαιας των μεγάλων νηπτικών οριζόντων,με σφριγηλή πολιτιστική και εμπορική ζωή,επίνειο της Προύσας. Και μετά η καταστροφή, η οδύνη του ξεριζωμού, η μετεγκατάσταση στη Νέα Κίο της Αργολίδας.

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ, εμμένοντας στην πεποίθηση ότι επανεγγράφοντας στη λαϊκή συνείδηση τις ιστορικές μνήμες ενισχύουμε την ελευθερόφρονα αντίσταση στην πραγματοποίηση της ζωής μας, διοργανώνει στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ώρα 11 π.μ. εκδήλωση για τις παραμέτρους της προσφυγικής δοκιμασίας.

Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο διαπρεπής δικηγόρος και τελευταίος δήμαρχος του προ-καλλικρατικού Δήμου της Νέας Κίου κ.Γιώργος Μανινής με θέμα ” Μικρασιατική Καταστροφή: 96 χρόνια μετά”.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ.Νεκτάριο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας κ.Τάσσο Χειβιδόπουλο,τον Δήμαρχο του Δήμου Άργους-Μυκηνών κ.Δημήτρη Καμπόσο, οι οποίοι θα είναι μαζί μας και θα απευθύνουν χαιρετισμό, τους δημοτικούς-κοινωνικούς-πολιτιστικούς παράγοντες που δήλωσαν συμμετοχή,καθώς και τους ενωσίτες της περιοχής, ειδικά τον Ηλία και τον Θύμιο Χατζηγεωργίου.

Η μεγάλη ΑΕΚ των 94χρονων Συμβόλων και των ιστορικών συμβολισμών, μακριά από διχαστικές αγκυλώσεις, κατακυρώνεται πάντοτε ως ακατάλυτη δύναμη Αξιών οι οποίες συντηρούν τις ρίζες της ιστορικής συνείδησής μας.

ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ

Περισσότερα Άρθρα

Ρήμαξαν σπίτι στη Δαλαμανάρα (video)

Έκλεψαν σπίτι στη Δαλαμανάρα μέρα μεσημέρι… Οι ιδιοκτήτες μένουν στην Αθήνα αλλά είχαν “κατέβει” στην περιοχή. Την ώρα της κλοπής απουσίαζαν από το σπίτι έχοντας πάει για φαγητό και μάλλον, κάποιοι το αντιλήφθηκαν. Η λεία των κλεφτών: λάπτοπ, 400 ευρώ και κάποια άλλα αντικείμενα. Τί άφησαν πίσω τους μπορείτε να το δείτε στο βίντεο:

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στα Τρίκαλα Κορινθίας το φετινό ταξίδι του Peloponnese Food Stories

Με ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα -γαστρονομικό και  πολιτιστικό-, ευφάνταστες συνταγές, ενδιαφέρουσες ομιλίες και με πολύ κέφι και με πρωταγωνιστές τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Κορινθίας, ολοκληρώθηκε το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου “Peloponnese Food Stories – Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού” στην oρεινή Κορινθία και συγκεκριμένα στα μεσαία Τρίκαλα, το μεσημέρι της Κυριακής 23 Οκτωβρίου. Στον χαιρετισμό του, […]