13 °C Argos, GR
1 Απριλίου 2023

Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 του Δήμου Ναυπλιέων που σχεδιάζει το μέλλον

Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 του Δήμου Ναυπλιέων στο χθεσινό Δ.Σ., αποδεικνύοντας την υλοποίηση στόχων της Δημοτικής Αρχής μέσα από την καθημερινή δουλειά.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στην τοποθέτησή του δήλωσε μεταξύ άλλων : “Μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που συνεχίζει να υφίσταται, ένας θεσμός και φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να σχεδιάζει και να εκτελεί.

Ο Δήμος Ναυπλιέων είναι σήμερα εδώ, παρουσιάζοντας και σχεδιασμό και εκτέλεση έργου.
Δυστυχώς οι παρακρατήσεις σοβαρών ποσών , τα οποία θα έπρεπε κανονικά να έχουν αποδοθεί στους δήμους όλης της χώρας, δυσκολεύουν πάρα πολύ τον όποιο προγραμματισμό.

Η κατανομή των έργων στις Δημοτικές Κοινότητες πληροί τους όρους που θέτει ο Καλλικράτης και συγχρόνως αποδίδει και αποτέλεσμα έργων.

Κριτήρια κατανομής των κονδυλιών είναι και θα είναι πάντα για εμάς οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού , οι οποίες κρίνονται από τους ίδιους τους δημότες μας και τους φορείς τους, που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε.
Τόσο στην πόλη του Ναυπλίου το μεγάλο έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού (που αυτή τη στιγμή υλοποιείται) όσο και η κάθε ασφαλτόστρωση σε αγροτικούς δρόμους και οι παιδικές χαρές στα τοπικά μας διαμερίσματα δείχνουν τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για την περαιτέρω ανάπτυξη αλλά και βελτίωση της καθημερινότητας της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 (προϋπολογισμού πάνω από 10.000.000€) και όλα τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή τη στιγμή,έχουν καταφέρει να αποτυπώσουν την πραγματικότητα και γι αυτό νιώθουμε ικανοποίηση γιατί σήμερα είναι σημαντικό να κάνουμε και να σχεδιάζουμε ό, τι μπορούμε και όχι απλά να ονειρευόμαστε.

Εκβάθυνση λιμανιού, ανάπλαση Οδού Αιγίου, ανάπλαση Πανικολάου – Φωτομάρα και καθέτων, κόμβος Πειραιώς, ανακαίνιση κτιρίου Τριανόν, σχολείο στο Ανυφί, πράσινο σημείο για μια άλλη διαχείριση των απορριμμάτων, αύλειοι χώροι σχολείων, 16 νέες παιδικές χαρές, ανακαίνιση ανοιχτών γηπέδων στο Δ. Α. Κ. Ν. εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας στο κολυμβητήριό μας κ.α.

Το Ναύπλιο και όλος ο Δήμος Ναυπλιέων ζει μέρες που κάθε δήμος θα ζήλευε, αφού έχει κατακτήσει τις υψηλότερες θέσεις στους κορυφαίους προορισμούς πανελλήνια, αλλά και παγκόσμια, φιλοξενώντας συγχρόνως παγκόσμιες εκθέσεις και συνέδρια.

Έτσι δουλεύουμε, έτσι οραματιζόμαστε κι έτσι θα συνεχίσουμε για την επόμενη μέρα του δικού μας ξεχωριστού τόπου .”

Περισσότερα Άρθρα

Έναρξη διαδικασίας παραλαβής δελτίων για δικαιούχους Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού

Από σήμερα Δευτέρα, 5 Ιουλίου, οι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα για να παραλάβουν τα δελτία τους. Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι πρέπει: «Να προβούν εγκαίρως σε κράτηση δωματίου στο κατάλυμα της επιλογής τους, από το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν την επιβεβαίωση κράτησης (voucher). Μέσω […]

Ομιλία του Αργολίδος Νεκταρίου στους εκπαιδευτικούς του νομού

O Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ,με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας, διοργάνωσε εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδος. Σε μία κατάμεστη αίθουσα από εκατοντάδες καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς , ο Μητροπολίτης Αργολίδος μίλησε στους εκπαιδευτικούς για την παιδεία αλλά και για το μεγάλο έργο των […]