17 °C Argos, GR
25 Μαρτίου 2023

Δήλωση του Δημήτρη Κρίγγου* μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου απορριμμάτων του δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δημήτρης Κρίγγος, Αντιδήμαρχος Έργων και Οικονομικών του Δήμου Άργους Μυκηνών, μετά την θεμελίωση του Εργοστασίου Απορριμμάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα ακόμη σπουδαίο έργο θεμελίωσε σήμερα ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.
Το Εργοστάσιο Διαχείρισης Απορριμμάτων. Ένα έργο ίσως μοναδικό σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, αφού κανένας άλλος δήμος δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει στην κατασκευή τέτοιας μονάδας η οποία να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, στα πλαίσια της προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, και για αυτό συμπεριλαμβάνεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).
Μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Καμπόσου της οποία είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος της και αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων.
Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας αφού από την έναρξη της λειτουργίας του ούτε ένα κιλό σκουπιδιών δε θα πέφτει στο έδαφος του δήμου μας. Αυτονόητα τα θετικά οφέλη για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας. Μπαίνει ουσιαστικό τέλος στην πληγή που ως δημοτική αρχή κληρονομήσαμε και λέγεται «Γκριμάρια».
Επιπλέον το εργοστάσιο ανακύκλωσης-κομποστοποίησης-δεματοποίησης του δήμου μας θα προσφέρει ένα μεγάλο κύκλο εργασιών σε πολλά επαγγέλματα τα οποία συμπληρωματικά θα δρουν για τη λειτουργία του. Το 2019 ο δήμος Άργους Μυκηνών θα είναι από τους πρώτους δήμους στη χώρα που θα εκπληρώσει τους Ευρωπαϊκούς στόχους στην ορθή διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωση.
Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και για τη λειτουργία του πετυχαίνοντας την καλύτερη τιμή στην Ελλάδα με 29,45 Ευρώ ανά τόνο.
Ο δρόμος μέχρι εδώ δεν υπήρξε εύκολος. Τεράστιες οι δυσκολίες και αν και κάποιοι ως άλλες Κασσάνδρες προφήτευαν την εμπλοκή του έργου οι δύο, θετικές, αποφάσεις και εγκρίσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για άλλη μια φορά τους διέψευσαν. Υπήρξαν δύσκολα τεχνικά και διαδικαστικά θέματα αλλά δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό επί μήνες για να τα λύσουμε και να φέρουμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Θετικό Αποτέλεσμα.
Και ΝΑΙ προς θλίψη κάποιων εμείς τα καταφέραμε γιατί έχουμε μάθει να παλεύουμε και να διεκδικούμε για το Δήμο μας το καλύτερο έστω και αν μοιάζει άπιαστο, έστω και αν κάποιοι προσπαθούν συνεχώς να δημιουργούν εμπόδια.
Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος μας. Να κάνουμε τη δουλειά που μας έχουν αναθέσει οι πολίτες. Και την κάνουμε επιτυχημένα.
Όσοι δε προσπαθούν με συκοφαντίες να τους πείσουν για το αντίθετο είμαι βέβαιος ότι θα λάβουν τις απαντήσεις τους σύντομα και από το λαό αλλά και από άλλα αρμόδια όργανα.

Ευχαριστώ με την ευκαιρία τους συνεργάτες μας στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες για την πολύτιμη συμβολή τους.

Επόμενο βήμα η ανακύκλωση την οποία ξεκινάμε τους επόμενους μήνες με ένα μεγάλο και στοχευμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και διαλογής στη πηγή.
Συνεχίζουμε με όραμα, γνώση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα…

 

*Ο Δημήτρης Κρίγγος είναι Αντιδήμαρχος Έργων και Οικονομικών του Δήμου Άργους Μυκηνών και Αναπληρωτής Δήμαρχος.

Περισσότερα Άρθρα

«Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή»

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας μας καλεί όλους στην 105η τακτική εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 από τις 5:00μμ έως τις 8:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο. Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται παράλληλα ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ “Χάρισε Ζωή”. Για […]

Ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου και το Gymtastic Fantastic Gym μαζεύουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την Κιβωτό του κόσμου και το Γηροκομείο Ναυπλίου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου και το Gymtastic Fantastic Gym προχωρούν σε μια κίνηση αγάπης και μαζεύουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την Κιβωτό του κόσμου και το Γηροκομείο Ναυπλίου. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού. Το Γηροκομείο Ναυπλίου είναι ένας φιλικός οίκος […]