22 °C Argos, GR
27 Μαρτίου 2023

Γιάννης Μανιάτης: οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού

Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Καταθέσαμε στη Βουλή, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού. Κάθε χρόνο η Ελλάδα μειώνεται κατά 35.000 ανθρώπους, αφού τόσο λιγότερες είναι οι γεννήσεις από τους θανάτους. Κάθε χρόνο μικραίνει η Πατρίδα μας κατά μια ολόκληρη πόλη. 

Η Ελλάδα των 11.000.000 σε λίγα χρόνια θα είναι η Ελλάδα των 8.500.000, και μάλιστα με πλειοψηφία ηλικιωμένων.

Τώρα, εδώ και τώρα, πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα, ώστε να στηρίξουμε τις γεννήσεις παιδιών, από τα νέα ζευγάρια. Με αποτελεσματικά κίνητρα και αποφασιστικό τρόπο.
Οι προτάσεις μας είναι:

 1. Καθιερώνουμε “Εθνικό Αποταμιευτικό Λογαριασμό” για κάθε παιδί, με τη συμμετοχή τόσο του Γονέα, όσο και της Πολιτείας (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Η οικογενειακή συμμετοχή θα εκπίπτει από τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος.
  Μοναδικός δικαιούχος θα είναι το παιδί, μετά την ενηλικίωσή του, ώστε να χρησιμοποιήσει το ποσό για σπουδές ή επαγγελματική δραστηριότητα.
 2. Κάθε οικογένεια δικαιούται “Κοινωνική Επιταγή” για κάθε παιδί σε προσχολική ηλικία, η οποία εγγυάται το δικαίωμα για ένταξη και φροντίδα, ΟΛΩΝ των παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό.
  Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
 3. Στεγαστική Συνδρομή για κάθε οικογένεια για διάστημα δύο ετών από την απόκτηση νέου παιδιού.
  Η στεγαστική συνδρομή δίδεται μέσω μείωσης του φόρου εισοδήματος ή ειδικού επιδόματος ενοικίου ή απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, ανάλογα αν η οικογένεια μένει ή όχι σε δικό της σπίτι.
 4. Οι τρίτεκνοι αποκτούν όλα τα δικαιώματα των Πολύτεκνων. Δεν θίγονται τα δικαιώματα αυτών που σήμερα έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα.
 5. Τα 382 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα 59 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία, διασφαλίζονται πλήρως εντασσόμενα στις Κοινωφελείς υπηρεσίες των Δήμων και στις κοινωνικές υπηρεσίες τους, με το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό τους.
 6. Καθιερώνεται το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο των οικογενειακών επιδομάτων.
 7. Τα οικογενειακά επιδόματα θα καταβάλλονται με τον όρο της φοίτησης των παιδιών στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.
 8. Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Οικογενειών σε κάθε Δήμο της χώρας. Τα Κέντρα λειτουργούν συμπληρωματικά με τις κοινωνικές Υπηρεσίες των αντίστοιχων ΟΤΑ και παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε οικογένειες με προβλήματα.
  Τα κέντρα χρηματοδοτούνται από Εθνικούς και Κοινοτικούς Πόρους.
 9. Τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Δημογραφικής Πολιτικής, ώστε να εξειδικεύεται και να παρακολουθείται η εφαρμογή του Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής.
  Συμμετέχουν εκπρόσωποι Υπουργείων, Αυτοδιοίκησης, Πολύτεκνων, Οργανώσεων Γυναικών, της ΕΣΑΜΕΑ, των ΑΕΙ, και των πολιτικών κομμάτων της Βουλής.
 10. Τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής, στο Υπουργείο Εσωτερικών, που θα εξειδικεύσει και εφαρμόσει πολιτικές είτε με διάθεση των αναγκαίων πόρων, είτε με αποτελεσματικό συντονισμό των συναρμόδιων δημόσιων Υπηρεσιών.
 11. Υποχρεωτικό μάθημα στην εκπαίδευση για τα θέματα “Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας”, καθώς και “Αγωγής Υγείας-Σεξουαλικής Αγωγής»”.

Περισσότερα Άρθρα

Παναγιώτης Ψυχογυιός : Άμεση κινητοποίηση όλων των φορέων της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας για το μείζον αγροτικό πρόβλημα της Αργολίδας

Η κατάσταση στην αγροτική παραγωγή της Αργολίδας είναι δυστυχώς τραγική μετά και την χθεσινή νύχτα. Η θερμοκρασία έφτασε στον Αργολικό κάμπο και στους -7 και σε συνδυασμό με τις απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος που εμπόδισαν την αντιπαγετική προστασία, οδήγησαν στην καταστροφή προϊόντων που ήταν απούλητα πάνω στα δέντρα. Η πρωτογενής παραγωγή, που είναι ο κινητήριος μοχλός […]

Ανδρέας Πουλάς: Δεν αναμετριέστε με τον ΣΥΡΙΖΑ  πια, αλλά με το μέλλον της χώρας και με τις μεγάλες προσδοκίες των πολιτών (video)

O Ανδρέας Πουλάς ως Ειδικός Αγορητής κατά την 4η ανάγνωση των από 13.4.2020 και 1.5.2020 ΠΝΠ για τα «μέτρα αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:   Η πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει τον πλανήτη, την κοινωνία και τους […]