15 °C Argos, GR
25 Μαρτίου 2023

«Αργολίδα: Σχεδιάζοντας το μέλλον. Αναπτυξιακές Προοπτικές – Δημιουργία Νέου Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος με Συνέργειες και Κοινωνικές Συναινέσεις» / Εκδήλωση της Ο.Κ.Ε. στο Άργος

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (O.K.E.), σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αργολίδας, διοργάνωσε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, στο Άργος, εκδήλωση με θέμα: «Αργολίδα: Σχεδιάζοντας το μέλλον. Αναπτυξιακές Προοπτικές – Δημιουργία Νέου Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος με Συνέργειες και Κοινωνικές Συναινέσεις».

Με αφορμή τη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Ο.Κ.Ε. για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού μηχανισμού περιφερειακής πολυεπίπεδης διαβούλευσης, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε., επεσήμανε ότι η εκδήλωση στοχεύει, μέσα από την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών να προκύψουν οι αναγκαίες συναινέσεις και κοινές δράσεις ώστε να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους οι δυνατότητες της Αργολίδας, να προσελκυσθούν νέες επενδύσεις, να δημιουργηθούν επιχειρηματικά οικοσυστήματα, να αναβαθμισθεί το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον και, βέβαια, να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι απ’ όλους τους φορείς που συμμετέχουν με τον ένα ή άλλο τρόπο στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής: οι βουλευτές του νομού, οι λειτουργοί στην Αυτοδιοίκηση, εργοδότες και εργαζόμενοι, σημαντικοί επενδυτές, επαγγελματίες και επιστήμονες.

Ο σχεδιασμός του μέλλοντος της Αργολίδας απαιτεί τη στενή συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και παραγωγικών δυνάμεων. Μόνο μέσα από ευρύτερες συνεργασίες και κοινούς στόχους μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί η αδρανής και αδιάφορη γραφειοκρατία και οι παθογένειες της διοίκησης και της οικονομίας που αυξάνουν τις τάσεις διαρροής των νέων.

Στη σημερινή εποχή κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίζει μόνος του τα προβλήματα που συνεχώς γίνονται όλο και πιο σύνθετα, όσο ισχυρός και αν είναι και όσο κερδοφόρα κι αν είναι η επιχείρησή του.

Ο κ. Βερνίκος αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της Ο.Κ.Ε. και στην Κοινή Δήλωση των Κοινωνικών Εταίρων και της Κοινωνίας των Πολιτών για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της χώρας.

Στη συνέχεια κ. Φώτης Κολεβέντης, Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η οποία θα επηρεάσει σημαντικά τις Περιφέρειες και θα αυξήσει την ανεργία.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των κ. Πέτρου Τατούλη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Αναστάσιου Χειβιδόπουλου, Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Δημήτρη Καμπόσου, Δημάρχου Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Κωστούρου, Δήμαρχου Ναυπλιέων, και Δημήτρη Σφυρή, Δημάρχου Ερμιονίδας.

Στο πρώτο panel της εκδήλωσης, με θέμα τις συνέργειες και συναινέσεις στην Αργολίδα, συμμετείχαν οι κ. Φώτης Δαμούλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας, Μίλτος Καμπουρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Dolphin Capital, Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, Γενικός Διευθυντής – Μέτοχος Εταιρείας Δαναΐς, Γιώργος Σκούρας, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Μιχάλης Χριστοδούλου, Μέλος ΔΣ Εταιρειών Αφοί Χριστοδούλου και BITOM, Σπύρος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας-ΡΕΑ και η κυρίαΈλενα Κουντούρη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του κ. Χάρη Κυριαζή, τ. Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ με θέμα «Επιχειρηματικά Οικοσυστήματα» και του κ.Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου, Αν. Καθηγητή ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, με θέμα «Η σημασία της πολιτικής προσαρμογής και της κοινωνικής συνεργασίας: Eνώνοντας το παγκόσμιο, το εθνικό και το τοπικό».

Στο δεύτερο panel της εκδήλωσης, με θέμα τις δυνατότητες πολιτικών συγκλίσεων για την ανάπτυξη της Αργολίδας, συμμετείχαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους οι κ. Γιάννης Γκιόλας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής ΝΔ και Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ.

Περισσότερα Άρθρα

Μπαράζ πυρκαγιών σήμερα στις Μυκήνες

Η μια πίσω από την άλλη ξεσπούσαν οι εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή των Μυκηνών σήμερα το μεσημέρι. Οι άνδρες της πυροσβεστικής δεν προλάβαιναν να επέμβουν σε μία εστία, αμέσως ξεσπούσε μία άλλη. Συνολικά 6 διαφορετικές εστίες παρουσιάστηκαν γύρω από το χωριό των Μυκηνών αλλά ακόμη και μέσα στο παλιό Ξενία όπου εκδηλώθηκε φωτιά σε ένα […]

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρά δύο δίδυμα αδέλφια μέσα σε διαμέρισμα

Τραγωδία λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα σήμερα στην Πάτρα. Δύο αδέλφια εντοπίστηκαν νεκρά στο ισόγειο διαμέρισμα διώροφης κατοικίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δίδυμους ηλικίας περίπου 45 χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr ο θάνατος τους προσδιορίζεται πριν από 4 ημέρες. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για διπλή αυτοκτονία ενώ πληροφορίες κάνουν λόγω […]