26 °C Argos, GR
30 Ιουνίου 2022

«Αργολίδα: Σχεδιάζοντας το μέλλον. Αναπτυξιακές Προοπτικές – Δημιουργία Νέου Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος με Συνέργειες και Κοινωνικές Συναινέσεις» / Εκδήλωση της Ο.Κ.Ε. στο Άργος

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (O.K.E.), σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αργολίδας, διοργάνωσε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, στο Άργος, εκδήλωση με θέμα: «Αργολίδα: Σχεδιάζοντας το μέλλον. Αναπτυξιακές Προοπτικές – Δημιουργία Νέου Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος με Συνέργειες και Κοινωνικές Συναινέσεις».

Με αφορμή τη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Ο.Κ.Ε. για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού μηχανισμού περιφερειακής πολυεπίπεδης διαβούλευσης, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε., επεσήμανε ότι η εκδήλωση στοχεύει, μέσα από την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών να προκύψουν οι αναγκαίες συναινέσεις και κοινές δράσεις ώστε να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους οι δυνατότητες της Αργολίδας, να προσελκυσθούν νέες επενδύσεις, να δημιουργηθούν επιχειρηματικά οικοσυστήματα, να αναβαθμισθεί το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον και, βέβαια, να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι απ’ όλους τους φορείς που συμμετέχουν με τον ένα ή άλλο τρόπο στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής: οι βουλευτές του νομού, οι λειτουργοί στην Αυτοδιοίκηση, εργοδότες και εργαζόμενοι, σημαντικοί επενδυτές, επαγγελματίες και επιστήμονες.

[hfe_template id='397365']

Ο σχεδιασμός του μέλλοντος της Αργολίδας απαιτεί τη στενή συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και παραγωγικών δυνάμεων. Μόνο μέσα από ευρύτερες συνεργασίες και κοινούς στόχους μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί η αδρανής και αδιάφορη γραφειοκρατία και οι παθογένειες της διοίκησης και της οικονομίας που αυξάνουν τις τάσεις διαρροής των νέων.

Στη σημερινή εποχή κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίζει μόνος του τα προβλήματα που συνεχώς γίνονται όλο και πιο σύνθετα, όσο ισχυρός και αν είναι και όσο κερδοφόρα κι αν είναι η επιχείρησή του.

Ο κ. Βερνίκος αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της Ο.Κ.Ε. και στην Κοινή Δήλωση των Κοινωνικών Εταίρων και της Κοινωνίας των Πολιτών για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της χώρας.

Στη συνέχεια κ. Φώτης Κολεβέντης, Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η οποία θα επηρεάσει σημαντικά τις Περιφέρειες και θα αυξήσει την ανεργία.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των κ. Πέτρου Τατούλη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Αναστάσιου Χειβιδόπουλου, Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Δημήτρη Καμπόσου, Δημάρχου Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Κωστούρου, Δήμαρχου Ναυπλιέων, και Δημήτρη Σφυρή, Δημάρχου Ερμιονίδας.

Στο πρώτο panel της εκδήλωσης, με θέμα τις συνέργειες και συναινέσεις στην Αργολίδα, συμμετείχαν οι κ. Φώτης Δαμούλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας, Μίλτος Καμπουρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Dolphin Capital, Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, Γενικός Διευθυντής – Μέτοχος Εταιρείας Δαναΐς, Γιώργος Σκούρας, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Μιχάλης Χριστοδούλου, Μέλος ΔΣ Εταιρειών Αφοί Χριστοδούλου και BITOM, Σπύρος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας-ΡΕΑ και η κυρίαΈλενα Κουντούρη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του κ. Χάρη Κυριαζή, τ. Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ με θέμα «Επιχειρηματικά Οικοσυστήματα» και του κ.Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου, Αν. Καθηγητή ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, με θέμα «Η σημασία της πολιτικής προσαρμογής και της κοινωνικής συνεργασίας: Eνώνοντας το παγκόσμιο, το εθνικό και το τοπικό».

Στο δεύτερο panel της εκδήλωσης, με θέμα τις δυνατότητες πολιτικών συγκλίσεων για την ανάπτυξη της Αργολίδας, συμμετείχαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους οι κ. Γιάννης Γκιόλας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής ΝΔ και Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ.

Περισσότερα Άρθρα

Γιατί οι γυναίκες δεν έχουν πια όρεξη για σεξ;

Σύμφωνα με  πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία μεταξύ 12.132 εθελοντών, το 1/2 των γυναικών που συμμετείχαν, έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για το σεξ. Οι ηλικίες που μελετήθηκαν ήταν μεταξύ 16-74 ετών και οι ερωτήσεις που τους έγιναν αφορούσαν τη λίμπιντο και την επιθυμία για το σεξ. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο BMC Public Health, αποκάλυψαν […]

Το Ναύπλιο γιορτάζει τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Με θρησκευτική λαμπρότητα και επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμό. Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας π. Χρυσόστομου Παπουλέση. Φέτος λόγω των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του […]

Follow by Email