12 °C Argos, GR
3 Μαρτίου 2024

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ»

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν την κυκλοφορία της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με τίτλο «150 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ» στις 12 Δεκεμβρίου 2018, την ίδια ημερομηνία που γράφτηκαν οι πρώτες σελίδες της ιστορίας της με το Βασιλικό Διάταγμα του Γεωργίου Α΄. Οι διακριθέντες στη στρατιωτική αρετή Υπαξιωματικοί, αποτελούσαν ένα μάχιμο και τελετουργικό «Άγημα», υπόδειγμα για τον υπόλοιπο Στρατό. Στο πέρασμα του χρόνου σημειώθηκαν αλλαγές στην ονομασία και τη σύνθεσή της, όσο και στην αποστολή της ωστόσο αυτό που έμεινε αναλλοίωτο, είναι τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.

Οι άριστοι των αρίστων του Ελληνικού Στρατού, αυτοί που διακρίνονται για τη σωματική τους διάπλαση, την ακλόνητη πίστη στην αποστολή τους και το ήθος τους, συνθέτουν το ύψιστο τιμητικό άγημα της Ελλάδας, καθιστώντας την Προεδρική Φρουρά εθνικό σύμβολο.

Οι Εύζωνες αποτελούν συνώνυμο της ελευθερίας, της ανδρείας και της λεβεντιάς. Ρίγη συγκίνησης διαπερνούν κάθε Έλληνα στο θέαμα του επιβλητικού βηματισμού των Ευζώνων. Αισθήματα θαυμασμού και σεβασμού χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις ανθρώπων κάθε εθνικότητας, που έχουν την τύχη να τους παρακολουθήσουν, αναζητώντας μια φωτογραφία δίπλα τους.

Η Προεδρική Φρουρά συνεχίζοντας επάξια την ένδοξη ιστορία των 150 ετών της, στέκει αγέρωχη, θεματοφύλακας της ιστορίας, των αξιών και του πολιτισμού μας.

ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
0,05 € Αξιωματικοί της Προεδρικής Φρουράς 750.000
0,10 € Ζευγάρι Ευζώνων κατά τη διάρκεια υπηρεσίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 750.000
0,20 € Τμήμα Ευζώνων στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης 750.000
1,00 € Εύζωνας με χειμερινό ντουλαμά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 1.000.000
2,00 € Έπαρση Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης 1.000.000

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 30 X 42 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων
ΣΧΕΔΙΑΣΗ: Κώστας Ι. Σπυριούνης
ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Θεανώ Βενιέρη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Πολυχρωμία ( οffset )
ΕΚΤΥΠΩΣΗ: “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ: Κυκλοφορούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 11 Δεκεμβρίου 2019, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ(2Χ4.000 τεμ.)
Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς και διατίθενται προς 5,30€ ανά σετ.

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ (τεμ. 500)
Διατίθενται προς 7,00€ ανά τεμάχιο.

ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΣΕΙΡΑΣ (τεμ. 500)
Διατίθενται προς 15,00€ ανά τεμάχιο.

ΚΑΡΤΕΣ ΜΑΞΙΜΟΥΜ PREPAID (1.000 σετ)
Διατίθενται προς 8,00€ ανά σετ.

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ που θα αποσυρθούν στις 11 Δεκεμβρίου 2019.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 €.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΑ

Περισσότερα Άρθρα

Γυναίκες από την Νέα Κίο ράβουν μάσκες

  Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία υλοποιείται αυτές τις μέρες στην Νέα Κίο. Την ιδέα την είχαν ο αντιδήμαρχος Άργους-Μυκηνών Γιάννης Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Κίου Νίκος Σαρηγιάννης, Την υλοποιούν οι γυναίκες της Νέας Κίου με “όπλο” τις ραπτομηχανές τους. Ξεκίνησαν λοιπόν και ράβουν μάσκες στο σπίτι τους με περισσή φροντίδα.  Τις […]

Αναστάτωση στη Ναύπακτο: Βρέθηκε άνδρας πυροβολημένος μέσα σε λίμνη αίματος

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στο Ριγάνι Ναυπάκτου καθώς ένας άντρας βρέθηκε αιμόφυρτος στην αυλή του σπιτιού του. Σύμφωνα με το tempo24.news ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με ειδική μονάδα έφτασε για να παραλάβει τον άνδρα και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικοί, έσπευσαν στο ορεινό χωριό για τις […]